Mijn Klanten

TOM|Transformatie Op Maat helpt bedrijven met hun strategie en met de juiste mensen in de juiste rollen, zodat hun bedrijf succesvol blijft op de lange termijn.

TOM richt zich primair op MKB-ondernemers, die dag in dag uit met hun bedrijf bezig zijn.
Die willen ondernemen en met hun klanten bezig zijn.
Die meer dan een volle werkweek en een drukke agenda hebben.
Die ook weten dat aandacht voor hun mensen noodzakelijk is, het is hun grootste kapitaal, toch?
Maar in de praktijk komt het er niet altijd van: ze hebben weinig tijd en het is best lastig om de goede stappen te zetten of de goede keuzes te maken.

Die soms ’s nachts wakker liggen van vragen als:

  • Hoe kom ik aan de goede mensen?
  • Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn goede mensen behoud?
  • Wat doe ik nou met die medewerker die al zo lang bij me werkt maar niet meer mee kan?

En die ook nog eens financiële risico’s lopen als de zaken niet goed geregeld zijn:

  • Wat kost het als ik toch ontslag aanvraag voor die medewerker en ik geen goed dossier heb?
  • En wat kost een medewerker die langdurig ziek is?
  • En wat kost het me als ik na een jaar het verzuimdossier niet op orde heb?

Die deze vragen en risico’s het liefst zelf oplossen (daarvoor zijn het ondernemers) maar weten dat ze geholpen zijn met iemand, die

  • Hun werk en zorgen uit handen neemt
  • Zorgt dat de problemen goed en deskundig worden opgelost
  • Of nog beter: dat de problemen worden voorkomen

Uit onderzoek blijkt dat veel MKB-ondernemers worstelen met de stappen die ze moeten zetten (bron: “de grote kracht van klein”, onderzoek ManpowerGroup 2016).

Voor deze ondernemers is TOM de ideale partner! Die kent de situatie van de ondernemers en helpt ze echt met hun personele problemen en uitdagingen, en ook met hun persoonlijke verhalen en worstelingen.

Maar ondernemers zijn ook met de dag van morgen bezig. De ene dag wat bewuster dan de andere dag, maar ze denken wel na over de toekomst. Kan ik met mijn producten en diensten doorgaan of moet ik die aanpassen of zelfs helemaal wat anders gaan doen? Immers de wereld verandert, de omgeving verandert, de behoeften van hun klanten veranderen. Ze moeten iets gaan doen, uit ambitie of uit noodzaak. Niets doen is eigenlijk geen optie.

En wat betekent dat voor hun bedrijf en hun medewerkers?
Hoeveel en welke mensen heb ik straks nodig? Heb ik die mensen nu in huis of moet er wat anders gebeuren? Daarbij gaat het niet alleen om kennis en ervaring, maar ook om het gedrag van je medewerkers: Pakken ze hun verantwoordelijkheid, werken ze goed samen, denken ze mee met de baas? Hoe kun je dat als ondernemer stimuleren en hoe zorg je voor een goede “cultuur” binnen je bedrijf?

Ook voor deze ondernemers is TOM de ideale partner! Die helpt de ondernemers met de toekomst van hun bedrijf en welke mensen in welke rollen straks nodig zijn.

Andere klanten voor TOM zijn de grotere bedrijven die meestal een eigen HR afdeling hebben. Deze klanten kunnen op TOM een beroep doen als ze tijdelijke capaciteit nodig hebben bij vervanging of piekbelasting van de HR afdeling. Ook aan deze bedrijven biedt TOM HR diensten aan op operationeel en strategisch gebied.

Een derde groep klanten zijn opleidingen en onderwijs.
Via deze klanten biedt TOM trainingen en opleidingen aan, die ondernemers, leidinggevenden en stafmedewerkers in staat stellen de talenten van hun medewerkers optimaal te benutten of om een verandervraagstuk in hun organisatie succesvol door te voeren.